Bo på Hälsingegården Per-Anders ”Lammkatedralen”, Långhed

Adress: Långhed 918, 822 92 Alfta
Område: Edsbyn-Alfta
Visa karta

Bo på Hälsingegård | En äkta och levande hälsingegård och kulturjordbruk vackert belägen efter Stora Hälsingegårdars Väg med närhet till kulturarv och landskapsvård, gränsande till den brusande Hässjaån med byns välbevarade linsläkt och f.d. kvarn. Hälsingegården Per-Anders uppvisar ett kulturarv som är mycket unikt. I byn ligger även två UNESCO världsarvsgårdar.

Vi erbjuder kulturhistoriskt boende på två Hälsingegårdar. Köpmangården Pallars, 6 km väster om Alfta och Hälsingegården Per -Anders, 6 km nordost om Alfta. Båda gårdarna är kulturhistoriskt intressanta och k-märkta. I Pallars bor ni i eget litet hus, den f.d. lanthandeln. I Per-Anders som är ett levande kulturjordbruk bor ni i separata rum inne i mangårdsbyggnaden.
Här presenteras Per-Anders:
Upplev en äkta hälsingegård och var med i årets naturliga arbetsgång som den småbrukare vi alla en gång var. Alla årstider har sin tjusning och sina upplevelser. Tradition, högtid eller vardag. Var med och plocka in dagsfärska ägg från Hedemorahöns. Klappa och kela med lammen. Delta i höskörden, åk traktor med hölass, fiska och bada i Hässjaån. Grilla i skymning och solnedgång med brusande friskt vatten som bakgrundsmusik. Njut av åsynen av de vackra korna och deras kalvar i ett genuint haglandskap. Lek och iaktta gårdens utrotningshotade gotlandskaniner eller var med och slakta överblivna tuppar. Skotta snö, bygg snölyktor, ströva i höstlöven i närliggande skogar, besök fäbodvallar och sjöar som omger oss, vandra i naturskyddade skogar eller ligg platt på gräset och titta rakt upp i himlen på molnen som sakta svävar förbi.
Vi lever vår dröm; i och nära naturen och djuren i ett villkorslöst kretslopp där respekt för allt levande, inklusive vår egen hälsa och livets mening är ständigt närvarande.
Hälsingland har allt vad man kan önska sig. Frukost serveras i bondgårdens stora kök eller i gammelgårdens vackert inredda sal, fylld av utvalda antikviteter och med känsla för stil vilket ger en alldeles speciell atmosfär.

Recensioner

Kontaktinformation

Telefonnummer (Reception)
+46 706667072

Boenden i Hälsingland

Här hittar du boenden för din vistelse i Hälsingland. Hotell, B&B, Vandrarhem, Campingar och stugor i hela Hälsingland.


Behöver du hjälp?

Kontakta oss på info@destinationhalsingland.se

Boenden i Hälsingland

Här hittar du boenden för din vistelse i Hälsingland. Hotell, B&B, Vandrarhem, Campingar och stugor i hela Hälsingland.

Behöver du hjälp?

Kontakta oss på info@destinationhalsingland.se
Build: 2024-04-29 15:22:53, Host: CBONLINEBOTS01, DB: o3.cbguide-5230.cbischannel-240.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showdetails