Bo stora sällskap på Lôkes i Skästra, Järvsö

Adress: Skästrabergsvägen 9, 82753 Järvsö
Område: Järvsö-Ljusdal (Naturnära, Sjönära)
Visa karta

Bo på Hälsingegård | Lôkes i Skästra by i Järvsö byggdes 1846 som gästgiveri till då blomstrande Skästra marknad. Idag är det öppet året runt, där ditt sällskap kan bo bekvämt med självhushåll i åtta sovrum med totalt 20 bäddar i den restaurerade hälsingegården.

Här får du vandra på samma plankgolv som marknadsbesökarna gjorde för 170 år sedan, äta middag i den festsal herrskapet Sved lät bygga i träslottet och bo i en lantlig herrgårdsmiljö bara fem minuter från Järvsö centralort.
Du kan med fördel hyra Lôkes som en 400 kvm stor helhet för upp till 25 personer. Men vi har delat upp huset i tre rymliga boningar som du kan hyra var och en för sig med både ett kök och en salong i vardera. På så sätt passar gården dig som söker en klassiskt skön hälsingegårdsmiljö med gott om utrymme för social samvaro, oavsett om ni är en familj eller ett stort sällskap.
Lôkes kända historia sträcker sig tillbaka till 1500-talet. Ett av gårdens tre fina härbren är från den tiden. Gården uppkallades efter Lukas Markusson på 1600-talet. Familjen Sved som köpte gården 1840 var handlare och satsade på den herrgårdsstora mangårdsbyggnaden som gästgiveri till den välbesökta Skästra marknad.
På 1870-talet tog släkten Lindström över gården och drev den i fyra generationer som ett lant- och skogsbruk. När familjen Fällström tog över 2015 har hela huvudbyggnaden varsamt restaurerats och åter öppnats för gäster. Värdfamiljen bor i mangårdsbyggnadens fjärde boning med helt separat entré.

Recensioner

Faciliteter och service

Senaste renovering
Varsamt sedan 2015
Faciliteter
Balkong eller terass Kabel - TV Konferensrum Rökfria rum Trådlöst internet

Villkor

Öppettider
Året runt

Kontaktinformation

Mobilnummer
070-584 10 45
Arrangör e-post

Boenden i Hälsingland

Här hittar du boenden för din vistelse i Hälsingland. Hotell, B&B, Vandrarhem, Campingar och stugor i hela Hälsingland.


Vill du synas här?

Kontakta oss på info@halsingland.se

Boenden i Hälsingland

Här hittar du boenden för din vistelse i Hälsingland. Hotell, B&B, Vandrarhem, Campingar och stugor i hela Hälsingland.

Vill du synas här?

Kontakta oss på info@halsingland.se
Build: 2023-03-22 18:27:41, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-5230.cbischannel-240.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showdetails
Hälsingland Vilt och vackert