Hantverkargårdens vandrarhem

Adress: Badhusgatan 4, 827 32 Ljusdal
Område: Järvsö-Ljusdal
Visa karta

Vandrarhem | Vackert belägen vid kyrksjön....

Hantverkargårdens vandrarhem finns i den vackraste och lugnaste delen av Ljusdal, i den del som kallas "Gamla stan". I ändan av Badhusgatan, där husets baksida vetter mot en uppväxt tomt, en lummig park och en liten sjö. Kyrksjön - som lockar med bekväm gång och cykelväg runt om, bryggor, badplats, betongpark och lekpark, Volleyboll-plan, samt mycket fina rejäla bryggor som inbjuder till picknick, fiske och solbadande.

Som gäst hos oss har du nära till all service du kan behöva; några minuter bort per fot hittar du Shopping möjligheter, kafeér och restauranger, banker och kommunikationer. På andra sidan kyrksjön hittar du Ljusdals vackra hembygdsgård, Ljusdals folkpark ( med en liten badplats i Ljusnans fina vatten), minigolf med mera. Så ta dig tiden att uppleva lite mer av Ljusdal när du ändå är här, en tidig morgonpromenad i solsken runt sjön ger dig mer energi än en extra timma i sängen.

Vandrarhemmets hus.

Huset uppfördes 1928 på en av kommunen skänkt tomt som badhus. Då, för nästan hundra år sedan fanns i källaren, en lågtryckspanna, en varmvattenberedare och en kolkällare. På första våningen fanns biljettkontor och baderskans dagrum, tre badhytter med skinande vita badkar och omklädningshytter för bastu samt tvagningsrum.

Det billigaste badet (Dusch och badbalja) kostade 35 öre. Den övre våningen inehöll två lägenheter. En tvårummare för husets arrendator, och en enrummare för uthyrning. Varmbadhuset upphörde 1970 och blev sen privatbostad. På 2000-talet blev huset kommunalägt vandrarhem - så nu är det vi på Hantverkargården som önskar er välkomna hit.

Vi har sex rum som alla är enkelt men hemtrevligt inredda. Varje rum har två bäddar med plats för extrasäng, samt tv. Förutom någonstans att sova finns dusch/WC på varje plan, dessutom finns gästrum, kök och tvättstuga att utnytjas av gästerna.

Recensioner

Villkor

Öppettider
Bokning av rum dagligen kl 08 - 16.

Kontaktinformation

Telefonnummer
073-067 94 78

Boenden i Hälsingland

Här hittar du boenden för din vistelse i Hälsingland. Hotell, B&B, Vandrarhem, Campingar och stugor i hela Hälsingland.


Behöver du hjälp?

Kontakta oss på info@halsingland.se

Boenden i Hälsingland

Här hittar du boenden för din vistelse i Hälsingland. Hotell, B&B, Vandrarhem, Campingar och stugor i hela Hälsingland.

Behöver du hjälp?

Kontakta oss på info@halsingland.se
Build: 2023-12-01 12:55:26, Host: cbonline03, DB: o3.cbguide-5230.cbischannel-240.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showdetails