Sagaliden. En liten plats.

Adress: Sagaliden 1, 82951 Bergsjö
Område: Nordanstig (Naturnära, Skogsmiljö, Sjönära)
Visa karta

Ställplatser | Vår lilla plats ligger invid Storsjön i Hälsingland, omgärdat av kulturlandskap, promenadstigar och vandringsleder. Storsjön är känd för sitt mycket fina vatten till följd av stort in- och utflöde. Långa sommarnätter och rikliga vintrar. Tystnad. Natur. En liten plats där livet får mycket utrymme.

På Sagaliden kan du bo en natt eller längre, enkelt eller mer ombonat. Vi har en småskalig uthyrning av mindre hus, timmerstugor, ställplatser och ett Tipi-tält. I huvudbyggnaden finns duschar, wc, samlingssal, lobby, bibliotek, takterrass, växthus samt vedeldad bastu. I anslutning finns utekök, utedusch, badtunna, tvättstuga och eldplats. En hundra meter lång sandstrand och bryggor inbjuder till bad i Storsjön. Roddbåtar, kanoter, Stand Up Paddle Boards och flytvästar finns att låna för gäster.
I vår huvudbyggnad har vi även en rymlig sal med utsikt över Storsjön som vi hyr ut för tillställningar, konferenser och sammankomster.

Vi har tre mindre moderna hus för uthyrning. Vi kallar dem Picasso, Léger och Matisse. Husen är 40 m2 , har två sovrum med två sängar i varje rum, wc/ dusch och liten hall med välutrustat pentry. Liten uteplats hör till varje hus med eget trädäck och utsikt mot Storsjön.

Vi har 15 ställplatser för husbil vackert beläget invid Storsjön. 13 ställplatser har eget trädäck och 2 platser har gräs i stället för trädäck, alla har tillgång till el. 6 av våra ställplatser kan också användas för husvagnar om dragfordon parkeras på gratis p-plats utanför området vid trängsel. För en ställplats ingår el, fri wifi och fri tillgång till huvudbyggnadens servicedel och tillgång till Sagalidens alla faciliteter. Solbrygga med utedusch, samt strand och bastu ligger i direkt anslutning till ställplatserna. Tömning av gråvatten och latrin finns på området.

Vi har fyra äldre enkla timmerstugor i olika storlekar för uthyrning. Vi kallar dem Zorn, Larsson, Hjertén och Derkert. Stugorna är i en eller två våningar och har mellan 2-4 sängplatser vardera. De har indragen el och litet kylskåp men saknar rinnande vatten, wc & dusch. Liten uteplats finns intill husen. Vi har även ett rymligt Tipi tält för fyra personer. I huvudbyggnaden intill finns tillgång till wc, duschar och bastu.

Fri wifi och full tillgång till alla faciliteter på Sagaliden ingår vid boende, såsom badstrand, bryggor, roddbåtar, SUP -StandUpPaddleboards, kanoter och flytvästar, tvättstuga, takterrass, och grillplats. Vedeldad bastu och badtunna finns tillgänglig mot vedpeng.

Vår sal på Sagaliden är rymlig med en generös takhöjd och med utsikt över Storsjön. Salen har ett kök, långbord och servis för upp till 35 personer. Lounge, öppen spis, altan och takterrass finns tillgängligt. Salen kan hyras för alla typer av tillställningar såsom små konferenser, workshops, fester, minnesstunder eller för egna sammankomster. På Sagaliden finns ingen restaurang men vi samarbetar med lokal catering.

Recensioner

Faciliteter och service

Kapacitet
Antal rum: 10 Antal konferensrum: 1
Byggår
2020
Faciliteter
Balkong eller terass Bastu Konferensrum Wifi
Parkering
Utomhusparkering - Gratis
Speciella behov
Husdjur tillåtna Rökfritt

Villkor

Öppettider
Högsäsong april till oktober alltid öppet. Lågsäsong november till mars, delvis öppet.
Incheckning (tidigast)
15

Kontaktinformation

Telefonnummer (Bokning)
+46 070-844 42 00
Mobilnummer
070-844 42 00

Boenden i Hälsingland

Här hittar du boenden för din vistelse i Hälsingland. Hotell, B&B, Vandrarhem, Campingar och stugor i hela Hälsingland.


Vill du synas här?

Kontakta oss på info@halsingland.se

Boenden i Hälsingland

Här hittar du boenden för din vistelse i Hälsingland. Hotell, B&B, Vandrarhem, Campingar och stugor i hela Hälsingland.

Vill du synas här?

Kontakta oss på info@halsingland.se
Build: 2023-09-19 09:19:35, Host: cbonline01, DB: o3.cbguide-5230.cbischannel-240.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showdetails