Bo på Hälsingegård Hisved i Långhed

Adress: N. Långhed 1312, 82292 ALFTA
Område: Edsbyn-Alfta
Visa karta

Bo på Hälsingegård | Det sägs att ingen annanstans i världen byggde bönderna så storslaget och ståtligt som i Hälsingland, främst i trakterna kring Långhed. Hos oss möts hälsingegårdskulturen i form av väggmålningar, timmerväggar samt de breda golvplankorna och det nya genom Wi-Fi och ett modernt inrett badrum samt kök.

I vår hälsingegård knarrar golvets breda plankor hemtrevligt och lugnet sänker sig över dig när du andas in atmosfären i festsalen som ser likadan ut idag som på 1800 talet.

Timmerhuset är varsamt restaurerad för att bevara våra förfäders hantverksskicklighet och känsla för det vackra och vårt boende passar dig som vill uppleva en hälsingegårdsmiljö utrustad med dagens bekvämligheter.

Upplev de vackra träsniderierna skickligt dekorerade med glada färger på traktens brokvistar och väggar. De två största världsarvsgårdarna, Jon-Lars och Pallars, ligger i vår by.

Gården är från mitten av 1800-talet och vi bedriver jordbruk med nötdjur, grisar höns och tre katter.

Den gamla bryggstugan där ni bor är byggd på 1840-talet.

På nedre våningen finns köket/bakstugan, ett sovrum för tre personer och en stor festsal där många får plats. Vi använder bakstugan för att baka vårt omtyckta bröd till året högtider. I ugnen bakar man även riktigt goda pizzor, det går att hyra ugnen för pizzabakning. Men säg till i förväg eftersom det tar någon dag att värma upp den.

På övre våningen finns ett ett sovrum med två sängar, ett TV-rum, samt dusch och toa med tvättmaskin. Tv-rummet har en bäddsoffa som går att bädda ut för två personer.

Ute finns en stor gräsmatta som passar perfekt för somriga lekar, ett utekök med trädgårdsmöbler och grill. Sandlåda och lekstuga för barnen finns också.

Ca 300 meter från gården rinner Hässjaån som är ett fint fiskevatten. Där kan man bland annat fiska gädda, aborre och en och annan harr. Båt finns för uthyrning.

Det är nära till svamp-och bärskogar och har ni har ögen med er och lite tur så kanske ni hittar spår efter de björnar som finns i trakten.

På vår gård är du för dig själv men inte ensam och vi ser fram emot att välkomna dig som vår gäst!

Recensioner

Kontaktinformation

Telefonnummer (Reception)
+46 070-354 47 47

Boenden i Hälsingland

Här hittar du boenden för din vistelse i Hälsingland. Hotell, B&B, Vandrarhem, Campingar och stugor i hela Hälsingland.


Behöver du hjälp?

Kontakta oss på info@halsingland.se

Boenden i Hälsingland

Här hittar du boenden för din vistelse i Hälsingland. Hotell, B&B, Vandrarhem, Campingar och stugor i hela Hälsingland.

Behöver du hjälp?

Kontakta oss på info@halsingland.se
Build: 2023-11-16 13:43:31, Host: cbonline04, DB: o3.cbguide-5230.cbischannel-240.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showdetails