Bergaliv - Cabin life in Orbaden

Adress: Åsberget, Orbaden, , 820 11 Vallsta
Område: Bollnäs (Naturnära, Skogsmiljö)
Visa karta

Hotell | Välkommen till en vistelse av enkelhet och återhämtning i ett lofthus hos Bergaliv landskapshotell högt uppe på Åsberget vid Orbaden. Här, på bergstoppens sluttning har vi skapat naturnära rum som tillåter besökaren att hinna ikapp sig själv och ge sina sinnen en chans att uppleva det finstilta i tillvaron.

Den milsvida utsikten har huvudrollen men närheten till den omgivande naturen är också påtaglig. Genom enkel men utsökt inredning har vi rensat rummen från överflödiga intryck och samtidigt skapat rymd, ljus, trivsel och värme. Det klassiska Högloftet passar för en eller två personer medan Söderloftet ger plats åt fyra.

Materialen är genomgående ljusa träslag med interiöra ytskikt och snickerier i björkplywood och ask som delvis låter stommens regelverk i gran och furu träda fram och beskriva husets uppbyggnad. Väggarna är isolerade med linfiber för ett behagligare inomhusklimat.

In- och utcheckning
Du disponerar huset från kl. 15.00 på dagen för ankomst till kl. 11.00 utcheckningsdagen. Incheckning sker på Orbaden Spa & Resort. Där får du nyckel och karta med vägbeskrivning fram till huset. Du kan checka in från kl. 14.30.

Om kondition och hälsa tillåter, rekommenderar vi vandring upp för berget till lofthuset. Utrusta dig i så fall med rejäla skor, kängor eller stövlar. Väl framme kan du byta till sköna tofflor som finns i huset. Vandringen brukar ta ungefär en timme och du kan välja en lättare eller en lite brantare led uppför berget. Passa på att ta det lugnt och låt vandringen ta den tid som kondition och väder fordrar. Vill du hellre ta dig upp för berget med bil kan du köra på grusväg dit, parkera och promenera den sista sträckan, ca 600 meter, fram till huset. Under vintrar med snö och under tider med tjällossning kan vi dock inte garantera körbar väg. Om det är mycket snö på berget finns snöskor till låns i spahotellets reception.

Vill du ha en guidad visning eller skjuts upp för berget? Kontakta oss minst tre dagar i förväg så bokar vid en guide utrustad med terrängfordon eller helt enkelt gångkläder och rejäla kängor!

”Vilket ställe! Och mat och frukost var super! Tack för att ni ordnat så bra, kommer gärna tillbaka.” Emma

”Fantastiskt ställe, varmt mottagande…” Wilhelm

”Tack, allt har varit otroligt fint! Vi är så nöjda. Det här kommer vi verkligen att rekommendera! Linda

”Vi hade en fantastisk vitelse i huset! Vi åkte dit för att fira att vi varit ihop i fem år, och åkte därifrån som nyförlovade! Lovisa

”The loft house is simply gorgeous and peaceful” David, Bourdeaux,

Vistelsen i lofthuset
I huset finns frukt, kaffe och te när du kommer fram och i kylen hittar du frukost för nästa morgon. I huset finns sängkläder med linnelakan, linnehanddukar, wifi, värmeelement, en elektrisk förbränningstoalett, kyl och färskvatten för det närmaste dygnets dryck och hygien. Vattnet transporteras upp till huset inför varje besöksdygn och räcker gott för normal förbrukning, dock inte för dusch eller bad. I gengäld har du efter utcheckning från lofthuset fritt tillträde till den utmärkta spaavdelningen på Orbaden Spa & Resort.

Mat och dryck
Kanske vill du ha något att äta under kvällen? Låt oss veta minst två dagar i förväg så finns supé med kalla delikatesser i huset vid din ankomst. Den kostar 395 kronor per person. Om du förbeställer kan vi också se till att det finns öl, äppelmust eller mousserande vin i huset när du kommer.

Har du sällskap av hund? Välkommen till Högloftet! Kontakta oss för prisuppgift som beror något på ras och storlek. Söderloftet håller vi helt husdjursfritt.

På Orbaden Spa & Resort finns en utmärkt restaurang för lunch och middag i samband med vistelsen hos Bergaliv. Boka bord via info@orbaden.se eller tel 0278-62 15 00. Om du bokat paket med bergsvandring och boende både i lofthuset och på hotellet ingår en trerätters middag i restaurangen.

Spa
Så snart du återlämnat nyckeln i spahotellets reception välkomnas du till spaavdelningen. Där finns pool, bastu, mineralsaltbad och utomhuspooler. Frukt och smaksatt vatten finns framdukat och du får låna handduk, badrock och tofflor. Om du vill ha spabehandling, exempelvis, massage, ansiktsbehandling eller kroppsinpackning rekommenderas förhandsbokning på info@orbaden.se eller tel 070-726 36 00.

Recensioner

Villkor

Öppettider
Året runt
Incheckning (tidigast)
Kl. 15:00 på Orbaden Spa & Resort, Gamla Orbadenvägen 86, Vallsta. Där får du nyckel och karta med vägbeskrivning fram till huset.
Utcheckning (senast)
Kl. 13:00

Kontaktinformation

Telefonnummer
0707263600
Telefonnummer (Bokning)
+46 0707263600
Telefonnummer (Reception)
+46 0707263600

Boenden i Hälsingland

Här hittar du boenden för din vistelse i Hälsingland. Hotell, B&B, Vandrarhem, Campingar och stugor i hela Hälsingland.


Behöver du hjälp?

Kontakta oss på info@destinationhalsingland.se

Boenden i Hälsingland

Här hittar du boenden för din vistelse i Hälsingland. Hotell, B&B, Vandrarhem, Campingar och stugor i hela Hälsingland.

Behöver du hjälp?

Kontakta oss på info@destinationhalsingland.se
Build: 2024-04-29 15:22:53, Host: CBONLINEBOTS01, DB: o3.cbguide-5230.cbischannel-240.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showdetails