STF Söderhamn/Rönnskär Vandrarhem

Adress: Stenö havsbad, 82673 Sandarne
Område: Söderhamn (Vid kusten)
Visa karta

Vandrarhem | Den idylliska miljön på Rönnskär är ett arv från de lotsar, tullare och fiskare som var öns ursprungliga befolkning. I dag är ön ett sommarparadis som erbjuder bad, fiske och en intressant kulturupplevelse. Vandrarhemmet är inhyst i den gamla lotsstugan och i det så kallade "Vita huset".

Från 1891 till mitten av 1970-talet var Rönnskär Lilljungfruns lotsplats. Nu används samtlig bebyggelse för fritidsboende, ca 40 hus byggda i slutet av 1800-talet fram till början av 1900-talet.

Vandrarhemmet öppnade sommaren 2010. Här finns 12 rum med 1-3 bäddar/rum.

De allmänna utrymmena i Lotsstugan består av kök med kyl, frys, spis, ugn, mikrovågsugn, kaffebryggare och husgeråd, dusch samt ett sällskapsrum på nedre plan. I den gamla lotsutkiken högst upp finns ytterligare ett sällskapsrum med fönster runt om och en braskamin. Utsikten därifrån är minst sagt magnifik!

Vita huset, som numera är rött, har fått behålla sitt namn och byggdes åt fyrvaktare och båtmän. Vita huset har 11 sängplatser fördelade på 5 rum, ett duschrum och ett stort kök med husgeråd, diskmaskin, dubblaspisar med ugn, kyl- och frysskåp samt en kombinerad matsal/konferenslokal med panoramafönster med öppet hav som kuliss. Från matsalen/konferensrummet når man ett stort härligt trädeck via en altandörr.

Båda husen har wi-fi. Babysäng, hårtork och strykjärn med bräda finns att låna utan kostnad.

Det finns två miljötoaletter i separat byggnad ett stenkast från de båda husen. Vid havskanten finner du en vedeldad bastu med relax byggd 2015. Roddbåt med flytvästar finns till utlån utan kostnad. Kajaker och SUP-brädor finns att hyra.

Recensioner

Faciliteter och service

Faciliteter
Bastu

Boenden i Hälsingland

Här hittar du boenden för din vistelse i Hälsingland. Hotell, B&B, Vandrarhem, Campingar och stugor i hela Hälsingland.


Behöver du hjälp?

Kontakta oss på info@destinationhalsingland.se

Boenden i Hälsingland

Här hittar du boenden för din vistelse i Hälsingland. Hotell, B&B, Vandrarhem, Campingar och stugor i hela Hälsingland.

Behöver du hjälp?

Kontakta oss på info@destinationhalsingland.se
Build: 2024-04-29 15:22:53, Host: CBONLINEBOTS01, DB: o3.cbguide-5230.cbischannel-240.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showdetails